به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی لایحه بودجه سال 91 كل كشور بند الحاقی 15 را به تصویب رساندند.
در این ماده هزینه های مربوط به مراكز آموزشی و پژوهشی غیردولتی از طریق دستگاه های ذیربط اعم از بنیاد شهید و امورایثارگران و سازمان بهزیستی و كمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان اوقاف و امورخیریه در ابتدای هر سال تحصیلی پرداخت می شود.
نمایندگان در بند الحاقی 16 تصویب كردند، دستگاههای اجرایی و دارندگان ردیف مكلفند نسبت به اجرای كلیه احكام مربوط به خانواده شهداء، ایثارگران و خانواده آنان كه در برنامه پنجساله پنجم توسعه به آن تصریح شده است در سقف بودجه مصوب اقدام نمایند.
** تامین آب شرب شهرها و روستاها از محل اعتبارات وزارت نیرو
در بند الحاقی 17 لایحه بودجه 91 آمده است، بمنظور تأمین آب شرب سالم و بهداشتی شهرها، روستاها و محلهای اسكان عشایر كه فاقد آب شرب سالم بوده و در سالهای اخیر نیز از بابت خشكسالی مشكل آنها تشدید شده است در سال 1391 وزارت نیرو با اولویت موارد مذكور ازمحل اعتبارات و ازجمله خرید تضمینی آب اقدام كند.
** تامین زیرساخت های لازم برای شهرهای جدید و مسكن مهر
به موجب بند الحاقی 18 نیز در سال 1391 دولت موظف است در طراحی و اجرای شهرهای جدید و مسكن مهر نسبت به احداث فضاهای بهداشتی، درمانی، فرهنگی، مذهبی، آموزشی و سایر زیرساختهای موردنیاز اقدام كند.
**نحوه پرداخت حقوق و مزایای كاركنان قراردادی دانشگاه ها مشخص شد
در بند الحاقی 19 نیز آمده است كه در سال 91 پرداخت حقوق و مزایای كاركنان قراردادی دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور طبق روش بند (و) قانون بودجه سال 89 كل كشور قابل انجام است.
** اختصاص 1500 میلیارد ریال به صندوق بیمه محصولات كشاورزی
در بند الحاقی 20 آمده است در سال 1391 بند (ش) ماده(224) قانون برنامه پنجساله پنجم بهشرح ذیل اصلاح می شود:
1- بعد از عبارت 'جمعیت هلال احمر' عبارت 'صندوق بیمه كشاورزی' اضافه گردد و بعد از كلمه 'سوانح' عبارت 'و پرداخت خسارت بیمه شدگان محصولات كشاورزی ناشی از حوادث غیرمترقبه ازقبیل خشكسالی، سیل، زلزله، سرمازدگی، تگرگ، آفت و بیماریهای فراگیر محصولات كشاورزی و دامی و اپیدمی دامی' اضافه شود.
مبلغ یك هزار و پانصد میلیارد (1.500.000.000.000) ریال از محل اعتبارات موضوع بند (ش) ماده (224) قانون برنامه پنجم توسعه به صندوق بیمه محصولات كشاورزی تخصیص می یابد.
2- منابع بند (ش) ماده (224) برنامه می تواند علاوه بر مواد مندرج دربند یادشده بصورت كمك بلاعوض، یارانه، حق بیمه محصولات ، یارانه سود تسهیلات ، تسهیلات قرض الحسنه یا بصورت تركیبی در همه بخش ها بطور مستقیم یا از طریق بانكها و مؤسسات اعتباری وصندوقها نیز حسب مورد اقدام، پرداخت، هزینه و مصرف شود.
** رییس قوه قضاییه می تواند اعتبارات دستگاه های قضایی را جابجا كند
در بند الحاقی 21 نیز نمایندگان موفقت كردند كه رییس قوه قضاییه مجاز است اعتبارات تملك دارایی های سرمایه ای قوه قضاییه و سازمان های وابسته را با رعایت قانون برنامه 5 توسعه بدون افزای در سرجمع اعتبارات، بین دستگاه های مذكر جابجا كند.
**بیمه خدمات درمانی از محل بیمه ایرانیان برای بیماران روحی و روانی دفترچه صادر می كند
در بند 22 الحاقی سازمان بیمه خدمات درمانی مكلف شد برای افرادی كه به دلیل بیماری های روحی و روانی و اعتیاد از طریق قوه قضاییه یا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی برحسب ضرورت به بیمارستان اعزام می شوند و دارای دفترچه بیمه خدمات درمانی نیستند از محل بیمه ایرانیان نسبت به صدور دفترچه درمانی رایگان اقدام نموده و مطابق صورت هزینه های ارسالی دانشگاهی و مراكز درمانی نسبت به پرداخت هزینه اقدام كند.
**بازنشستگان با حداقل 10 سال سابقهبیمه، حقوق بازنشستگی میگیرند
در بند 23 الحاقی سازمان تامین اجتماعی مجاز است به افرادی كه حداقل ده سال حق بیمه پرداخت نمودهاند و به سن شصتسال برای مردان و پنجاه و پنج سال برای زنان رسیدهاند یا به هر دلیلی به تشخیص كمیسیونهای موضوع ماده (91) قانون تأمین اجتماعی مصوب 3/4/1354 و اصلاحات بعدی آن در سنین كمتر از موارد فوق از كار افتاده شدهاند ولی از حق مستمری برخوردار نمیشوند؛ متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه، حقوق بازنشستگی آنان را پرداخت نماید.
افرادی كه كمتر از دهسال حق بیمه پرداخت كردهاند میتوانند با پرداخت مابهالتفاوت حق بیمه اعم از حق كارگر و كارفرما تا ده سال به نرخ سال جاری از امتیاز بازنشستگی این بند برخوردار شوند.
آییننامه اجرائی این بند به پیشنهاد مشترك وزارت رفاه و تأمین اجتماعی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور حداكثر ظرف سهماه به تصویب هیأت وزیران میرسد.
**بانك مركزی مجاز به انتشار ایران چك شد
نمایندگان تصویب كردند در بند 25 الحاقی بانك مركزی جمهوری اسلامی مجاز است اقدامات لازم را در زمینه تداوم چاپ و انتشار ایران چك بانك مركزی با طرح های موجود و با مسدود نمودن معادل ریالی مبالغ ایران چك های منتشره تحت نظارت اندوخته اسكناس موضوع ماده 21 قانون پولی و بانكی كشور به عمل آورد.
** 10 میلیارد تومان به اتحادیه فرش دستباف تخصیص یافت
براساس بند الحاقی 26 لایحه بودجه در اجرای بند (ن) ماده (194) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه به منظور آموزش و سطحبندی قالیبافان و ناظران فنی، تهیه مواد اولیه داخلی و خارجی، تولید فرشهای مناسب، پرداخت اجرت تولید، تبلیغات داخلی و خارجی، بازاریابی خارجی، برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی و ایجاد مراكز دائمی فروش در كشورهای مورد نظر، مبلغ یكصد میلیارد (100.000.000.000) ریال از محل ردیف 48-550000 جدول شماره (9) این قانون به اتحادیه ها فرش دستبافت پرداخت می گردد تا با همكاری مركز ملی فرش ایران به اتحادیهها و تعاونیهای تحت پوشش خود پرداخت كند.
مركز ملی فرش ایران و اتحادیه های فرش دستبافت، متعهد به نظارت بر اجرای این بند هستند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت مكلف به پیگیری و وصول وجه فوق از دولت و پرداخت به اتحادیه های فرش دستبافت است.
* بند (ن) ماده 194 قانون برنامه پنجم توسعه: توسعه و هدفمندسازی پژوهش، آموزش، تولید و تبلیغات و همچنین توسعه تجارت الكترونیك فرش و ایجاد خانه فرش در بازارهای هدف و موردنظر برای هویتبخشی، ارتقاء كیفیت تولید و روانسازی، سفارشپذیری، حمایت از ایجاد و توسعه و تجهیز كارگاههای متمركز و غیرمتمركز و اتحادیهها و شركتهای تعاونی فرش دستباف روستایی و شهری سراسر كشور و نیز صنایع و خدمات جانبی فرش دستباف به منظور ارتقاء و بهبود بهرهوری، تثبیت و افزایش سهم صادراتی و بازاریابیهای داخلی و خارجی
تبصره ـ وزارت بازرگانی مكلف به پیگیری حكم این بند در دولت است.
**بانك ها از دریافت سود بیش از نرخ شورای پول و اعتبار منع شدند
با موافقت نمایندگان مجلس در بخش 2 بند الحاقی 27 آمده است در راستای حمایت از تولید و سرمایه و كار ایرانی: بانك ها و مؤسسات مالی اعتباری دولتی و خصوصی مجاز به دریافت سود و كارمزد بیش از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار نمی باشند.
در بخش 12 همین بند الحاقی بمنظور ترویج فرهنگ مصرف كالاهای تولید داخل، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف است ازمحل منابع داخلی نسبت به تهیه برنامههای ویژه و عمومی در جهت فرهنگسازی مصرف كالای تولید داخلی حمایت از سرمایه و اشتغال، اقدامات لازم معمول نماید و نرخ تبلیغات موضوع این بند در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را نسبت به سال 1390 افزایش ندهد.
در بخش 13 نیز نمایندگان موافقت كردند بمنظور تسهیل، حمایت از سرمایهگذاری، تولید، اشتغال، تسریع امور، شفافیت، كاهش هزینههای تولید و خدمات، دولت موظف است با رعایت قوانین موضوعه حداكثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون نسبت به بازنگری و تصویب كلیة مراحل، فرایندها، استعلامها و سایر موارد مشابه و نیز وجوه دریافتی دستگاههای اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات كشوری و ماده(5) قانون محاسبات عمومی از اشخاص حقیقی و حقوقی تحت هر عنوان و نیز تعرفه، عوارض، هزینه خدمات، نصاب، حقوق مالكانه و مشابه آنها و همچنین وجوهی كه برای صدور هرگونه گواهی یا مجوز یا پروانه و نظایر آن أخذ میگردد و نیز پروانهها و مجوزها و موارد موضوع ماده (62) قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، اقدام و مراتب را ازطریق روزنامه رسمی و رسانههای عمومی و روشهای مقرر در ماده مذكور، اعلام عمومی نماید.
كلیة دستگاههای اجرایی موضوع ماده(5) قانون محاسبات عمومی و ماده(5) قانون مدیریت خدمات كشوری مشمول حكم این بند بوده و فقط درحدود مصوبات موضوع این بند مجاز به أخذ هرنوع وجه و استعلام از اشخاص حقیقی و حقوقی میباشند.
**پرداخت 10 میلیارد ریال به وزارت جهاد كشاورزی از سوی وزارت صنعت و معدن
در بند 29 الحاقی آمده است وزارت صنعت ، معدن و تجارت مكلف است به ازای هر كیلوگرم واردات گوشت قرمز مبلغ دو هزار و پانصد (2500) ریال و گوشت مرغ مبلغ یك هزار (1000) ریال از واردكنندگان دریافت و به حسابی كه به همین منظور نزد خزانهداری كل كشور افتتاح میشود، واریز نماید.
از وجوه واریزی تا سقف ده میلیارد (10.000.000.000)ریال برای انجام تحقیقات كاربردی به منظور قطع وابستگی به واردات محصولات پروتئینی دامی و رسیدن به خودكفایی و تولید بهینه محصولات یادشده در اختیار وزارت جهاد كشاورزی (تحقیقات كاربردی علوم دامی كل كشور) قرار میگیرد.
**دولت جدول موجودی و گردش وجوه صندوق توسعه ملی در سال 1391 را همراه با ارائه لایحه بودجه 1392 گزارش می دهد
به موجب بند 30 الحاقی، دولت موظف است گزارش جدول موجودی و گردش وجوه صندوق توسعه ملی سال1391 را همراه لایحه بودجه سال 1392 ارائه نماید.
هیات عامل موظف است گزارش عملكرد صندوق توسعه ملی را به صورت سه ماهه در پایان هر فصل به كمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه كند.
**پرداخت و دریافت وجوه دستگاههای دولتی منوط به قانون برنامه پنجم توسعه
در الحاقی 31 آمده است دریافت و پرداخت هرگونه وجهی تحت هر عنوان توسط دستگاههای اجرائی موضوع ماده(5) قانون مدیریت خدمات كشوری و ماده(5) قانون محاسبات عمومی باید در چهارچوب قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه و این قانون و قوانین موضوعه كشور از جمله قانون هدفمندكردن یارانهها باشد و هرگونه دریافت و پرداخت بر خلاف مفاد این بند در حكم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است. كلیه مسؤولین و مقامات ذیربط، معاونین، مدیران، ذیحسابان و مدیران مالی حسب مورد مسؤول اجرای این حكم میباشند.
** سقف افزایش حقوق و مزایا در سال 90
براساس الحاقی 32 این لایحه سقف افزایش حقوق و مزایا و سایر پرداختیهای نقدی و غیرنقدی شركتهای دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی، بانكها و بیمهها موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات كشوری به كاركنان و مدیران خود در سال1390 توسط هیات وزیران تعیین میگردد.
از ابتداء سال، اجرای بودجه شركتهای مذكور در سقف یاد شده امكانپذیر است. در اصلاحیه بودجه سال 1390 عناوین مذكور، افزایش پرداخت نقدی و غیرنقدی از قبیل حقوق و مزایا، پاداش تحت هرعنوان، عیدی و نظایر آن و همچنین كمكهای نقدی و غیرنقدی به كاركنان و مدیران و اعضای هیأت مدیره نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و شركتهای دولتی و شركتهایی كه شمول قانون در مورد آنها مستلزم ذكر یا تصریح نام است، علاوه بر پرداختهای قانونی منظور شده در بودجه سال 1390 شركتهای مزبور، مندرج در پیوست شماره (3) این قانون، ممنوع است.
درمواردی كه حقوق و مزایا و سایر پرداختها كمتر از متوسط سال قبل باشد تا سقف افزایش متوسط سال قبل پس از تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و تصویب مجمع عمومی یا شورای عالی یا هیأت امناء و عناوین مشابه بلامانع است.
سیام**9103** 1418